fbpx

Henkiin heräävät patsaat

Italialaistaiteilija Alessandro Tomasi luo digitaalisia muotokuvia historiallisista henkilöistä patsaiden ja maalausten pohjalta.

Mustavalkoisen valokuvan tai videon värittämisessä on jotain taianomaista. Väri hävittää historiallisen etäisyyden kuin taikaiskusta ja tekee menneisyyden henkilöistä samaistuttavampia ja tutumpia.

Italialaistaiteilija Alessandro Tomasin töiden vaikuttavuus perustuu tähän samaan vau-efektiin. Tomasi tosin käyttää kanvaksenaan filminauhojen sijaan antiikin valkoisiksi kuluneita patsaita (patsaat olivat alunperin väritettyjä).

Nefertiti (n. 1370 – n.1330 eaa.)

Hahmojen ihon, silmien, vaatteiden ja hiusten väri valikoituvat huolellisen taustoituksen tuloksena. Tomasi käyttää apunaan historiallisia tekstejä sekä geenitutkimuksia, ja suosii sellaisia patsaita, jotka on tehty niiden kuvaamien henkilöiden elinaikana.

Töiden joukosta löytyy paljon tunnettuja historiallisia henkilöitä kuten Aleksanteri Suuri, Nefertiti, Julius Caesar, Sokrates, Kleopatra ja Pythagoras. Tutustu kaikkiin Tomasin töihin hänen Instagram-tilillään.

Marcus Aurelius (121-180 jaa.)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös