fbpx

Zen ja alamäkipyöräily

Lonely Mountains: Downhill on peli, jonka todella tarvitsin vuonna 2020.

2020 on ollut totaalinen paskamyrsky, ja se näkyy myös kuluttamassani viihteessä. Kun maailma tuntuu raskaalta, kevyt höttöviihde toimii hyvänä vastapainona. Esimerkiksi videopeleiltä kaipaan nyt toiminnan tai kauhun sijaan mielenrauhaa ja rentoutusta. Lokakuussa julkaistu alamäkipyöräilypeli Lonely Mountains: Downhill tarjoaa molempia yllin kyllin.

Ihan alkuun pieni disclaimer: en liiemmin välitä alamäkipyöräilystä. Harrastuneisuus tai kiinnostus lajia kohtaan ei siis ole edellytys Lonely Mountainsista nauttimiselle. Pelin erinomaiset kontrollit, upea taide ja luonnonäänistä muodostuva ambienssi toimivat, vaikka oma suhde fillariurheiluun olisi liki olematon.

Lonely Mountainsin on nimittäin pyöräilypeliksi naamioitu ulkoilusimulaattori, jonka viehätys perustuu kiireettömään vapauden tunteeseen. Pelin upeita vuoristoteitä voi lasketella täysin omassa tahdissa, ennätysajoista välittämättä. Vuoret ovat täynnä salaisia oikopolkuja ja vaihtoehtoisia reittejä, joiden koluaminen on yksinkertaisesti koukuttavaa.

Jos kilpailunnälkä iskee, on haastettakin silti tarjolla. Uusia pyöriä, vaatteita ja varusteita saa käyttöönsä ajamalla reittejä tavoiteajassa tai kaatumatta kertaakaan. Daily Challenge -tilassa taas voi kisata muiden pelaajien kanssa. Itse huomaan kuitenkin päätyväni lähes jokaisella pelikerralla lopulta aina vapaan kruisailun äärelle.

En muista koska viimeksi olisin pelannut peliä, joka olisi näin viihdyttävä myös niinä hetkinä, kun se ei haasta minua. Pyörän ohjaaminen on niin intuitiivista ja mukavaa, että mutkien ajaminen, uusien reittien tutkiminen ja yksittäisten rengasliukujen tai hyppyjen tekeminen pitää otteessaan. Tavoitteita tai haasteita ei tarvita.

Mäkiä paahtaessa kuulokkeista kuuluu linnun laulua ja tuulenvirettä. Tästä ei eskapismi juuri parane.

Lonely Mountains: Downhill on saatavilla Playstation 4, Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleille sekä Windowsille, Linuxille ja Mac OS:lle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös