fbpx

Tourettes-tubettaja Katariina Räikkönen esittelee ihmisiä diagnoosien takaa

Tieto lisää ymmärrystä. Räikkösen kanavalla kokemusasiantuntijat kertovat avoimesti muun muassa syömishäiriöistä, masennuksesta, ADHD:sta ja CP-vammasta.

Katariina Räikkösellä diagnosoitiin 16-vuotiaana Tourettesin syndrooma. Nyt nuori nainen lisää tietoisuutta harvinaisesta oireyhtymästä tubettamalla. Videoillaan Räikkönen ei peittele tahdosta riippumattomia tic-oireitaan. Jopa Räikkösen TikTok-tilin nimi on sipuli.on.pahaa, hänen usein pakonomaisesti toistelemansa lauseen mukaan.

Videollaan Erilaisuus – tietoisuus, ymmärrys ja hyväksyntä, Räikkönen kuvailee tavoitteitaan Tourettes-tietoisuuden lisäämisen osalta:

”Aina kun mä kävelen tuolla kaupungilla, mä toivoisin, että ihmiset tietäisivät mikä on Tourettesin syndrooma, jotta he ymmärtäisivät etten ole vaarallinen. Toivoisin myös ihmisten tietävän, että Tourettesin syndroomaan kuuluu ajatus-ticcejä, jotka ovat todella väsyttäviä ja energiaa vieviä, vaikka ne eivät näy ulospäin.”

Keskeisenä ajatuksena on, että tietoisuus lisää ymmärrystä ja lopulta hyväksyntää erilaisuutta kohtaan. Tourettes-tietoisuuden lisäksi Räikkösen kanavalla haastatellaan vieraita, jotka kertovat omakohtaisia kokemuksiaan mm. masennuksesta, diabeteksesta, syömishäiriöistä, CP-vammasta, näkövammasta, ADHD:sta ja OCD:stä.

Kanavan kursailematon tyyli purkaa jännitteitä monesti vaikeiksikin miellettyjen aiheiden ympäriltä. Vieraat puhuvat elämästään avoimesti ja purkavat ennakkoluuloja ja myyttejä omien diagnoosiensa ympäriltä. Videoilta löytyy myös runsaasti käytännön vinkkejä erilaisten ihmisten kohtaamiseen omassa arjessa.

Tutustu Räikkösen YouTube-kanavaan tästä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös