fbpx

Sayonara Wild Hearts on vastalääke kaamokselle

Syntikoita! Neonvärejä! Rakastumista! Vauhdikas Sayonara Wild Hearts on puhdasta mannaa aisteille.

Mikä? Videopelin ja pop-albumin risteytys Sayonara Wild Hearts
Miten nopee? 1-2 tuntia per läpipeluu.

”Tältä videopelit varmaan tuntuvat ihmisistä, jotka eivät pelaa videopelejä.”

Ajatus nousi mieleeni kun Sayonara Wild Heartsin neonväreihin dipattu unitodellisuus vyöryi ylitseni TV-ruudun ja kuulokkeiden kautta. Pelin tarjoamaa kokemusta voi kuvailla monin tavoin: rytmipeli, ajopeli, interaktiivinen pop-albumi, pelattava musiikkivideo, kertomus särkyneen sydämen korjaamisesta. Kaikki edellämainitut luonnehdinnat ovat toimivia.

Yhtä lailla peliä voi luonnehtia täydelliseksi vastalääkkeeksi alkavan syksyn pimeyteen.

Aistien ylikuormitus vilkkuvilla valoilla, pinkin ja violetin sävyillä sekä kasarivaikutteisella syntikkapopilla toimi paremmin kuin mikään kirkasvalolamppu tai vitamiinilisä. Turboahdettua ja korkeatempoista ärsyketulvaa tarjoava Sayonara Wild Hearts oli itselleni suorastaan fyysinen kokemus, vaikka nautin sen ohjain kädessä ja paikallaan istuen.

Vaikka Sayonarassa on ennen kaikkea kyse upeasta estetiikasta ja kimaltavasta pinnasta, on väriloisteen alla myös substanssia. Särkyneen sydämen korjaamisesta kertova tarina on tarkoituksellisen epämääräinen, jättäen tilaa pelaajan omalle tulkinnalle. Tarinaa ei myöskään pakkosyötetä, eikä siitä ole pakko edes kiinnostua pelistä nauttiakseen.

Sisäisiin demoneihin, oman identiteetin löytämiseen ja rakastumiseen liittyvät teemat ovat tarjolla symbolismilla leikittelevän pintakerroksen alla niille, joita pelin syvemmät merkitykset kiinnostavat. Muut voivat vain ottaa mukavan asennon ja antautua Sayonaran eskapistiseen vuoristorataan puhtaan estetiikan tasolla.

Sayonara Wild Hearts on saatavilla PlayStation 4-, Nintendo Switch- ja Xbox One -konsoleille, sekä PC:lle, Macille ja iOS-laitteisiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös