fbpx

Radiooooo.com on radiosivusto (aika)matkaajille

Haluatko tehdä musiikkimatkan 80-luvun Burmaan tai 40-luvun Boliviaan? Onnistuu.

Klikkaa itsesi Radiooooo.comin sivustolle tästä!

Musiikkiharrastamista on monenlaista. Kun yksi kuuntelee radiota ja toinen Spotifyta, pyyhkii kolmas pölyjä puolalaisen jazz-savikiekon pinnasta. Musiikkisivusto Radiooooo.comin perustajat kuuluvat päivänselvästi viimeksi mainittuun ryhmään.

Radiooooo.comin konsepti on yksinkertainen. Ensin klikataan sivun karttanäkymästä jotakin valtiota. Sen jälkeen sivun alareunasta valitaan jokin vuosikymmen 1900-luvun alun ja nykyhetken väliltä. Play-nappulaa painaessa sivusto alkaa soittaa valitussa maassa tehtyä musiikkia, valitulta vuosikymmeneltä.

Kappaleet ovat sivuston ympärille kerääntyneen levynkeräilijöistä ja musiikkiharrastajista koostuvan yhteisön valitsemia, joten listahittejä on turha odottaa. Esimerkiksi 80-luvun ja nykyhetken välin suomalaismusiikkina tarjotaan Kuusumun Profeettaa, Jimi Tenoria, Emiliaa, Jaakko Eino Kalevia ja Bobby Orozaa.

Toisin sanoen suurelle yleisölle suhteellisen tuntemattomia, mutta musiikkiharrastajien rakastamia artisteja.

Musiikillisten tutkimusmatkojen tekeminen eri maihin ja aikakausiin ei liene koskaan ollut näin helppoa. Kun kappalevalinnat ovat kaiken lisäksi järjestäen todella kiinnostavia, on käsillä verkkosivu, jossa vierähtää helposti useampikin tunti.

Sivusto tarjoaa rajatun version palvelustaan ilmaiseksi. Vitosen kuukausimaksulla avautuu mm. mahdollisuus vaihtaa kappaletta, tallentaa soittolistoja sekä lukea tietoa kappaleiden taustoista ja historiasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös