fbpx

Puhelinsovellus Binky tarjoaa korvaushoitoa someaddikteille

Tässä somesimulaattorissa voit tykätä, kommentoida, swaipata ja jakaa sisältöä kenenkään näkemättä.

Oletko koukussa someen? Et ole ainoa. Sosiaalisen median alustat on tarkoituksella suunniteltu addiktoiviksi, jotta käyttäjät viettäisivät mahdollisimman pitkiä aikoja alustoja selaten – ja mainoksia katsellen. Jos et usko minua, niin kuuntele suunnittelijoita somealustojen takana.

Facebookin tykkäys-nappulan keksinyt Justin Rosenstein poisti somesovellukset puhelimestaan ja puhuu julkisesti somen koukuttavuudesta. Loputtoman selaamisen (infinite scrolling) kehittänyt Aza Raskin on pyytänyt keksintöään anteeksi ja verrannut somea kokaiinin käyttämiseen. Vastaavanlaisia suunnittelijoiden ulostuloja on nähty viime vuosina pilvin pimein.

Mutta onneksi meillä on Binky.

Binky on yhtä aikaa hyvä vitsi, hieno oivallus ja jokseenkin toimiva korvikehoito someaddiktiolle. Binkyyn on nimittäin koottu kaikki somealustojen koukuttavimmat piirteet swaippaamisesta tykkäyksiin – kivoja ääniefektejä unohtamatta. Erona normaaliin someen on, että tykkäykset, jaot ja kommentit ovat yhdentekeviä. Kukaan ei näe niitä.

Binky täyttää käyttäjän feedin sattumanvaraisilla kuvilla. Musketti, kylpyhuone, sakaali, Aristoteles, ilmankostutin, melodica, René Descartes, verhot, ananas. Siinä pieni otanta Binkyn minulle tarjoamista peräkkäisistä sisällöistä. Swaippailen vasemmalle, tykkäilen ja rullaan – ja tunne on yllättävän miellyttävä.

Sovelluksen käyttö tekee somealustojen koukuttavat käyttöliittymät näkyviksi. Seuraavan kerran kun avasin oikean somen, olin kivuliaan tietoinen niistä tavoista, joilla minua yritettiin saada pysymään sovelluksessa. Sisälläni kyti vastareaktio. Teki mieli sulkea sovellus. Osoittaa, että olen yhä oman tahtoni herra.

Ainakin hetken ajan.

Lataa sinäkin Binky ja vaihda suhteellisen yhdentekevä somettamisesi täysin yhdentekevään somettamiseen.

Binky on saatavilla Googlen Play-kaupasta ja Applen App Storesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös