fbpx

Winamp Skin Museum vie ysärin ytimeen

Muistatko Winamp-mediasoittimen? Verkkoon perustettu Winamp-museo juhlistaa soittimen monia kasvoja sekä varhaisen internetin DIY-kulttuuria.

Linkki Winamp Skin Museumiin

”Winamp – it really whips the llama’s ass.”

En vieläkään tiedä, mitä 90-luvulla suosioon nousseen Winamp-mediasoittimen slogan tarkoittaa, mutta lauseella on silti pysyvä majapaikka sydämeni sopukoissa. Pelkkä ajatus tuosta männävuosien mediasoittimesta vie mieleni takaisin viattomampaan aikaan, kun internet oli vielä uusi ja jännittävä asia.

Yksi Winampin hienoimmista ominaisuuksista oli mahdollisuus kustomoida soittimen ulkoasua. Soitin oli niin suosittu, että erilaisten ulkoasujen eli skinien luomisen ympärille kehkeytyi kokonainen alakulttuuri. Skinejä luotiin ja jaettiin järjettömiä määriä, ja suosituimpien skinien luojat nauttivat arvostusta muiden asiaan vihkiytyneiden parissa.

Winamp Skin Museum on verkkosivu, johon koottu laaja näyttely erilaisia Winamp-skinejä. Skinit aukeavat sivulle kuvamerenä, joka vyöryy sivua rullatessa katsojan yli lämpöisinä nostalgia-aaltoina. Sivulla on jopa hakuominaisuus, jonka avulla eri skinejä voi etsiä teemoittain ja asiasanoilla. Skinejä klikkaamalla ne aukeavat selaimessa toimiviksi Winamp-soittimiksi.

Oli suhteesi Winampiin läheinen tai olematon, on Winamp Skin Museumiin taltioitunut upealla tavalla jotain äärimmäisen kuvaavaa varhaisesta internetkulttuurista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös