fbpx

Kun haluat hitin, soitat Anderson Paakille

Onko hittikertsejä ja vierailuversejä tehtailevasta Anderson Paakista muodostumassa seuraava Nate Dogg? Listasin 10 kovinta Anderson Paak -vierailua.

2000-luvun taitteessa tuntui siltä, että jokaisella länsirannikon hiphop-hitillä oli yhteinen nimittäjä: Nathaniel Hale alias Nate Dogg. Pehmeästä äänestään tunnettu rnb-laulaja lauloi kertosäkeen niin moneen tuon ajan hittibiisiin, että hän sai liikanimen King of Hooks, koukkujen kuningas.

Nate Doggin kuoltua vuonna 2011 Kalifornian hiphop-skeneen jäi ammottava aukko. Kuka nyt pyydettäisiin studiosessioihin viimeistelemään possebiisi tarttuvalla kertosäkeellä? Instituutioksi muodostunut kultakurkku oli poissa ja samalla oli kadonnut myös hittikaava, johon oli nojattu liki 15 vuoden ajan.

Todellista korvaajaa Nate Doggille ei löytyne koskaan, mutta samoilta seuduilta ponnistava laulaja-räppäri Anderson Paakista on vaivihkaa muodostumassa ainakin jonkinasteinen manttelinperijä armoitetulle koukkukuninkaalle. Tarttuvien kertosäkeiden tehtailu tuntuu nimittäin onnistuvan myös Paakilta kuin itsestään.

Miehen työtahti on myös huima. Neljä kiiteltyä sooloalbumia julkaisseen Paakin nimeen törmää tätä nykyä jatkuvasti ja aivan kaikkialla. Rumpuja soittavalle laulaja-räppärille on viime vuosien aikana kertynyt käsittämätön määrä fiittiversejä, sivuprojekteja ja muita yhteistyökuvioita. Häkellyttävintä on, että kova julkaisutahti ei ole johtanut tason laskuun, vaan Paakin nimestä on muodostunut suoranainen laadun tae.

Emme koskaan saa Nate Doggia takaisin, mutta ainakin legendaarisen laulajan perintö jatkuu omalla tavallaan Anderson Paakin käsissä. Onkin varsin sopivaa, että Paakin tuoreimman Ventura-albumin päätösraidalta löytyy postyymisti toteutettu Nate Dogg -kollaboraatio. Soihtu on vaihtanut kantajaa. Yes lawd!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös