fbpx

The Stunt Double on 9-minuuttinen oodi elokuvahistorialle

Mikä? Lyhytelokuva The Stunt Double
Miten nopee? 9 minuuttia

iPhonella kuvattu lyhytelokuva on tehty valkokankaan sijaan kännykän ruudulle.

Whiplashin ja La La Landin myötä maailmanmaineeseen nousseen Damien Chazellen uusin teos The Stunt Double on 9-minuuttinen lyhytelokuva, joka on tehty yhteistyössä teknologiajätti Applen kanssa. iPhone 11 Pro -puhelimella kuvattu lyhäri on puhelimen ruudulta katseltavaksi tarkoitettu pystyvideo.

Pystyvideo – tai vertical cinema, kuten Apple asian ilmaisee – tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia otosten sommitteluun. Vaikka The Stunt Double tuskin aloittaa uutta pystyelokuvien aikakautta, on kokeilu silti mielenkiintoinen kuriositeetti ja raikasta vaihtelua runsaan laajakuvatarjonnan keskellä.

Modernista muodostaan huolimatta The Stunt Doublen sisältö nojaa vahvasti menneeseen. Sijaisnäyttelijästä kertova tarina vilisee viittauksia elokuvahistorian merkkiteoksiin aina noir-klassikko Le Samouraista westerneihin ja musikaalielokuviin. Kuinka monta viittausta tunnistat?

The Stunt Double kannattaa katsoa pystyasennossa olevan kännykän näytöltä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös