fbpx

Future Islandsin ’Thrill’ on intensiivinen ja intiimi kokemus

Nokkamies Sam Herring todistaa jälleen olevansa yksi musiikkimaailman karismaattisimmista keulakuvista.

Mikä? Future Islandsin Thrill-kappaleen musiikkivideo
Miten nopee? 4 minuuttia 27 sekuntia

Future Islands -yhtyeen laulaja Samuel T. Herring on mahdollisesti maailman intensiivisin mies. Vuonna 2014 Herring nosti yhtyeensä valtavirtatietoisuuteen heittäytyvällä ja kehollisella esiintymisellään Late Show with David Lettermanissa.

Nyt Herring osoittaa olevan elementissään myös silloin, kun kierrokset tiputetaan slovariosastolle. Future Islandsin Thrill-kappaleen kotikutoisella musiikkivideolla Herring laulaa suoraan kameralle ja poraa katseensa syvälle katsojan sisimpään. Kokemus on lähes vaivaannuttavan intiimi.

Thrill ei myöskään ole kappaleena ihan sieltä kevyimmästä päästä. Lyriikoissa toistuu yhtyeen kotikaupungissa Pohjois-Carolinan Greenvillessä sijaitseva Tar River, joka tulvi pahoin kun hurrikaani Floyd iskeytyi USA:n itärannikolle vuonna 1999. Tulvissa kuoli yhteensä 52 henkeä.

”Seen it on the news, looked like me and you”, Herring laulaa surumielisesti ja luo merkitsevän katseen kameraan. Pehmeän kaihoisasti soivat syntetisaattorit toistavat lyhyttä melodiafraasia uudestaan ja uudestaan. Herring toteaa tiensä vievän 5th Streetille, jossa sijaitsee Greenvillen hautausmaa.

Nobody gonna pick me up.
I’m falling down and I’m 5th St. bound.

Tulviva Tar River ja Herringin oma sisäinen maailma sekoittuvat sanoituksissa luoden mielikuvan yli äyräiden tulvivasta surusta ja epätoivosta. Voimakkaat tunteet hukuttavat kaiken alleen kuin tulvivan joen vesi. Herringin kasvot vääristyvät videolla lähes itkuisiksi tämän ravistellessa päätään epäuskoisesti.

Old river
That old Tar River
Just keeps rising
Inside me

Laulun loppuosa kasvaa tulvivaa jokea kuvaavaan ”keeps rising” -mantraan, kunnes aivan kappaleen viimeisellä tahdilla tunnelma kääntyy yllättäen. Mantralause lyhenee yhden kirjaimen verran ja muuttuu epätoivoisesta toteamuksesta taistelukutsuksi. Herringin ilme vakavoituu ja hän nyökkää rohkaisevasti. Elämä jatkuu kaikesta huolimatta.

Keep rising.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös