fbpx

Accidentally Wes Anderson – kun maailma näyttää elokuvalta

Suosittu Instagram-tili todistaa, että Wes Andersonin elokuvien estetiikka on kaikkialla ympärillämme.

”Life imitates art” totesi jo Oscar Wilde aikanaan. Ajatus lausahduksen takana on, että taiteilijoiden teokset muovaavat tapaamme katsoa maailmaa. Löydämme kauneutta, rumuutta tai vaikka pelottavuutta asioista, joista taide on opettanut meidät niitä löytämään.

Vai kuinka moni osaisi pelätä esimerkiksi sirkusklovneja ilman Batmanin arkkivihollista Jokeria tai It-kirjasta ja -elokuvasarjasta tuttua Pennywisea?

Vastaavasti ohjaaja Wes Andersonin elokuvien ystävät saattavat huomata tuntevansa kaihonsekaista huvittuneisuutta, kun heidän eteensä osuu näkymä, jossa yhdistyvät sopivalla tavalla symmetria, pastellivärit ja laadukas design tai arkkitehtuuri. Instagram-tili @accidentallywesanderson kerää ympäri maailmaa otettuja kuvia, joissa nämä elementit yhdistyvät.

Tiliä selaamalla pääsee lähes välittömästi Andersonin elokuvista tutun, mutta vaikeasti määriteltävän tunnelman äärelle. Jokainen Andersonin elokuvia nähnyt tietää tuon tunnelman: siinä on sopivassa suhteessa seikkailun tuntua, lakonista komiikkaa ja nostalgiaa.

Ja ovathan nämä kuvat täyttä silmäkarkkia myös niille, jotka eivät Andersonin elokuvia tunne.

Tilin ylläpitäjät julkaisevat tänä syksynä kuvakirjan. Lue lisää osoitteessa accidentallywesanderson.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös