fbpx

8 upeaa käsinpiirrettyä indie-peliä GIFeinä

Kauniit pelit eivät aina vaadi kallista näytönohjainta. Tässä kahdeksan esimerkkiä.

Suuret pelitalot repivät konsoleista ja pelikoneista irti kaiken saatavilla olevan tehon. Ison budjetin pelit asettavat rimaa yhä korkeammalle pelien resoluution, kuvataajuuden ja yksityiskohtaisuuden saralla. Pienemmät indie-pelitalot eivät voi tähän kilpavarusteluun lähteä, joten pelien ulkonäköön panostetaan muilla tavoin.

Tässä kahdeksan upean näköistä indie-peliä, jotka erottuvat joukosta käsinpiirretyn taiteensa ansiosta.

GRIS (2018)

Tasoloikkaa ja pulmanratkaisua yhdistelevä Gris on kuin henkiin herätetty vesivärimaalaus. Upean ulkokuoren alta löytyy myös vertauskuvien ja symboliikan avulla kerrottu tarina menetyksestä ja mielenterveydestä. Gris on saatavilla PC:lle, Macille, Playstation 4:lle, Nintendo Switchille sekä Android-laitteille.

LUNA THE SHADOW DUST (2019)

Valon ja pimeyden vastakkainasettelusta ammentava LUNA The Shadow Dust on moderni point-and-click -seikkailupeli, jossa ei ole lainkaan dialogia. Kerronta tapahtuu siis täysin kuvallisin keinoin. ”Show, don’t tell”, kuten klassinen teesi kuuluu. LUNA on saatavilla PC:lle sekä Macille

MACHINARIUM (2009)

Machinarium on dystooppiseen maailmaan sijoittuva kertomus romuläjään päätyneestä robotista nimeltä Josef. Ruosteinen konemaailma herää upeasti eloon pelitalon viisihenkisen taiteilijatiimin käsissä. Machinarium tarjoaa pulmanratkaisua lähes kaikilla tämän päivän alustoilla pelikonsoleista mobiililaitteisiin.

AVIARY ATTORNEY (2015)

Aviary Attorney yhdistelee Sherlock Holmesia, Ace Attorney -pelisarjaa sekä 1800-luvulla vaikuttaneen ranskalaistaiteilija J.J. Grandvillen karikatyyrejä. Tässä pelissä pelaaja asetetaan salapoliisi-asianajaja Jayjay Falconin saappaisiin. Pelaajan tehtävänä on tutkia rikoksia ja toimia asianajajana oikeussalissa. Peli on saatavilla PC:lle ja Nintendo Switchille.

HOLLOW KNIGHT (2017)

Harva peli onnistuu luomaan yhtä elävää ja omintakeista maailmaa kuin vuonna 2017 julkaistu Hollow Knight. Hyönteisten asuttamiin maanalaisiin kaupunkeihin ja luolastoihin sijoittuva peli sisältää loputtoman määrän toinen toistaan mieleenpainuvampia hahmoja ja maisemia. Tämä metroidvania-genren helmi on saatavilla PC:lle, konsoleille ja Macille.

CUPHEAD (2017)

1930-luvun piirretyistä tyylinsä ammentava Cuphead on yksi viime vuosien haastavimmista tasoloikkapeleistä. Hetkittäin tuntuu, että nopean tempon ja armottoman vaikeustason vuoksi piirrostyylin ihasteluun ei jää tarpeeksi aikaa. Cupheadin nostalgiseen maailmaan pääsee käsiksi PC:llä, Xbox Onella, Nintendo Switchillä ja nyt myös Playstation 4:llä.

FEUDAL ALLOY (2019)

Tasoloikkaa ja roolipelielementtejä yhdistelevän Feudal Alloyn sankari on robottiritari, jolla on akvaario pään tilalla. Pelin ehdottomasti suurin vahvuus on sen sarjakuvamainen ulkoasu, joka saa katsomaan pelin muita puutteita läpi sormien. Robottirymistely on saatavilla PC:lle, Macille ja konsoleille.

BRAID (2007)

Tällaista listausta ei voi tehdä mainitsematta Jonathan Blow’n Braidia. Maalauksellisesta ulkoasusta ja aivot sulattavista pulmista muistettu Braid on käänteentekevä merkkiteos, joka käänsi valokeilan indie-pelien ylle ennenäkemättömällä tavalla. Kulttuurisen arvonsa lisäksi Braid on yhä erinomainen peli. Se on saatavilla mm. PC:lle, Macille ja Android-laitteille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös