fbpx
Kolme juhannusmiksausta

Kotimaisen musiikin helmiä: kolme miksausta juhannukseen

Mitä? Kolmen miksausta kotimaista musiikkia
Miten nopee? 1-2 tuntia per miksaus

Iskelmä ja suomimusiikki kuuluvat juhannukseen. Esittelyssä kolme suomalaista iskelmää, bossa novaa, soulia ja funkkia sisältävää juhannusmiksausta.

Tässä mielenkiintoinen pienoisilmiö: monet kotimaiseen kevyeen musiikkiin erikoistuneet dj:t julkaisevat säännömukaisesti juhannusmiksauksia. Ilmiö tuntuu kovin järkeenkäyvältä. Jokin juhannuksen perimmäisessä olemuksessa virittää ainakin itseni nostalgiseen mielentilaan.

Osansa tekee varmasti juhannuksenviettoon usein liittyvä mökki- ja maalaisympäristö, jonne vanha kotimainen musiikki istuu kuin ristikkolehdet ulkohuussiin. Peltomaisemaa katsellessa taustalle sopii paremmin Leidit lavalla kuin Lady Gaga.

Alta löydät kolme kotimaista musiikkia sisältävää juhannusmiksausta, joiden luomiseksi on epäilemättä vietetty kohtuuttoman monta tuntia selkä kumarassa ja sormenpäät pölyssä kirpputorien levylaarien äärellä. Avaa siis virvoke ja pulahda musiikillisten kulttuurihistorioitsijoiden laskemaan nostalgiakylpyyn.

Turun Säkki & Keravan Kolli – Vol 11 – ”Niinkin Sattuu”

Turun Säkki & Keravan Kolli ovat julkaisseet iskelmämiksauksen joka juhannus jo yli kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna miksausta ei tämän artikkelin julkaisuun mennessä ikävä kyllä ole kuulunut, mutta kaksikon katalogista löytyy runsaasti upeaa kuunneltavaa. Tässä vuonna 2013 julkaistu ”Niinkin Sattuu” -nimeä kantava raukea miksaus, jonka tahdissa on hyvä virittäytyä pitkän viikonlopun lomatunnelmaan.

Tämän Kaupungin Yöt – Ipaneman tyttö

Turkulais-helsinkiläinen dj-kollektiivi Tämän Kaupungin Yöt on toiminut vuodesta 2018, ja julkaisee nyt järjestyksessä toisen juhannusmiksauksensa. Ipaneman tyttö -miksaus esittelee läpileikkauksen kotimaisista bossa nova -levytyksistä vuosien varrelta. Mukana käännöscovereita sekä alkuperäisiä sävellyksiä. Kuriositeettina joukossa mm. Päivänsäde ja menninkäinen bossa nova -sovituksena.

Bennybenbeats – FINN FUN – MidSummer – Juhannus Sekoilu

Juhannuspäivän kääntyessä iltaan, on aika iskeä astetta nopeatempoisempi vaihde silmään. Selektion suomi-groovea tarjoilee Bennybenbeats. Vuonna 2019 julkaistu FINN FUN on nimensä mukaisesti hauska ja vauhdikas setti kotimaista funkkia, soulia ja discoa. Jalalla koreasti!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös