fbpx

HowToBasic – tutoriaaleiksi naamioitua sekoilua

Mikä? YouTube-kanava HowToBasic
Miten nopee? 1-4 minuuttia per video

Lifehack- ja reseptivideoita parodioiva kanava tarjoaa primitiivistä raivoa ja armotonta sotkemista.

Kontrasteista syntyy usein hyvää komediaa. Siinä on jotain loputtoman hienoa, kun jokin tervehenkiseksi mielletty asia käännetään päälaelleen ja tärvellään rivouksilla. South Park teki sen piirretyille, Jackass piilokameralle ja Eric Andre talk show -ohjelmille.

YouTube-kanava HowToBasic jatkaa tätä perinnettä ja ottaa tähtäimeensä YouTuben pullantuoksuiset reseptivideot ja näppärät lifehackit.

Kanavan nimi sekä videoiden otsikot ja esikatselukuvat antavat ymmärtää, että tarjolla on niksejä esimerkiksi joulukuusen koristeluun, juustokakun valmistamiseen tai matkalaukun pakkaamiseen. Kun pahaa aavistamaton selaaja klikkaa videon auki, on vastassa kuitenkin jotain aivan muuta.

Kontrasti tyypillisten tutoriaalivideoiden Huomenta Suomi -henkiseen positiivisuuteen on valtaisa. Akustista kitararaitaa ja nimikoituja pannulappuja on turha etsiä. Sen sijaan tilalle tarjotaan eritteitä, örinää ja tavaroiden paiskomista. HowToBasic päästää irti primitiivisen alkuihmisen, joka vuorovaikuttaa ympäristönsä kanssa vain lyöntien, potkujen ja örähdyksien kautta.

HowToBasic on helppo tuomita yhdentekeväksi sekoiluksi ja sitä se tavallaan onkin. Samaan aikaan on jollain tavalla vapauttavaa katsella, kun tavarat rikkoutuvat ja elintarvikkeet lentävät surutta pitkin seiniä. HowToBasicin viehätys perustuu samaan alkukantaiseen tuhoamisvimmaan kuin suositut vihahuoneet.

Parasta on, että katsojana ei tarvitse olla mukana siivoamassa jälkiä.

Lisää HowToBasic-videoita YouTubessa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös