fbpx

Dave Chappellen 8:46 on voimakas puheenvuoro USA:n protestien puolesta

Mikä? Dave Chappellen standup-setti 8:46
Miten nopee? 27 minuuttia 20 sekuntia

Afroamerikkalaisten kohtaamaa poliisiväkivaltaa käsittelevä esitys on jotain komiikan, saarnan ja puheen väliltä.

Dave Chappellesta voi olla montaa mieltä, mutta yksi asia on päivänselvää. Chappelle on yksi taitavimmista elossa olevista koomikoista – tai puhujista ylipäänsä. Siitä on todisteena vaikkapa vuonna 2017 julkaistu rennon keskusteleva The Bird Revelation, jolla Chappelle osoittaa olevansa vangitseva esiintyjä myös silloin, kun hän tiputtaa kierroksia ja vakavoituu.

8:46 on The Bird Revelationin tapaan epätyypillinen stand up -spesiaali. Varsinaisia vitsejä on vain siellä täällä, ja itse esityksen aihepiiri ylittää perinteisen komiikan rajapyykit. 8:46 muistuttaakin hetkittäin enemmän saarnaa tai puhetta, kuin komediasettiä. Itse spesiaalin nimi viittaa George Floydiin, joka kuoli poliisin painettua hänen kaulaansa polvella 8 minuutin ja 46 sekunnin ajan.

“I don’t mean to get heavy, but we gotta say something!”, Chappelle toteaa.

Ja jotain hän todella sanoo. Chappelle on virtuoosi, jonka soittimia ovat kieli, äänenpainot ja argumentit. 8:46 on voimakas ja pysäyttävä puheenvuoro poliisiväkivallasta ja rasismista Yhdysvalloissa. Chappelle kontekstoi George Floydin kuolemasta käynnistyneet tapahtumat kouriintuntuvalla tavalla osaksi laajempaa afroamerikkalaista historiaa.

Jos et vielä täysin ymmärrä, miksi Yhdysvaltojen kadut ovat täynnä protestoivia ihmisiä, anna Chappellen vääntää asia rautalangasta.

8:46 on katsottavissa YouTubessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös