fbpx

Yks nopee kesälista – koronakesän soundtrack!

Mikä? Äärikesäinen Spotify-soittolista.
Miten nopee? Päätä itse.

Yks nopee -blogin kesälista päivittyy kolmen biisin erissä. Ensimmäisessä setissä mukana Buscabulla, Khruangbin ja yksi karanteenikollaboraatio.

Kesän tulo on vääjäämätön. Sitä ei estä edes globaali pandemia. Niinpä on aika kasata ultimaattinen kesäsoittolista, jonka tahdissa voi hyvillä mielin istua turvaväli-piknikeillä. Kevään ja kesän aikana päivittyvään soittolistaan pääset käsiksi tästä: https://open.spotify.com/playlist/63GTdWf8jXXj9sdSDGB5Yi?si=noGDbhrYRiKNUR28DIYfqw

Listan kolme ensimmäistä biisiä ovat:

Buscabulla – NTE

Puertoricolaisduo Buscabullan tuore albumi Regresa on pullollaan rytmivetoisia kesäbiisejä. Rosoisen rumpubreikin päälle rakentuva NTE on oma suosikkini. Tunkkaisesti perspiroiva bassottelu luo hienon kontrastin laulaja Raquel Berriosin heleän äänen kanssa. Kujeilevasti etenevät lauluosuudet ovat täynnä melodisia ja rytmisiä koukkuja. Bängeri!

Khruangbin – Time (You and I)

Texasilaistrio Khruangbinin latinalaisesta amerikasta ja lähi-idästä ammentava Con Todo El Mundo oli yksi vuoden 2018 hienoimmista albumeista. Instrumentaalimusiikista tunnettu kolmikko tekee nyt odotetun paluun vokaaleilla vahvistettuna. Hypnoottisesti junnaava Time (You and I) on funk-rytmikitaralla ja perkussioilla koristeltu oodi elämälle.

Cautious Clay, Remi Wolf, Still Woozy, Sophie Meiers, Claud, Melanie Faye & HXNS – Cheesin’

Onko tässä toistaiseksi hienoin karanteenikollaboraatio? Huojuvista kitarasoundeista, lofi-estetiikasta ja DIY-mentaliteetista rakentuvan bedroom pop -genren keskeiset nimet yhdistivät voimansa ja lopputuloksena on kepeän tanssittava kappale rakkauden kiroista ja iloista. Hölmö hymy nousee kasvoille biisin nimen mukaisesti!

Kevään ja kesän aikana päivittyvä Yks nopee | Kesälista löytyy Spotifysta:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös