fbpx

Onko Space Forcesta uudeksi Officeksi?

Mikä? 29.5. ilmestyvä komediasarja Space Force
Miten nopee? 10 jaksoa

Onnistuuko jenkki-Officen ja Parks and Recreationin luoja hattutempussa? Ja mikä työpaikoissa naurattaa?

Työpaikat ovat ehtymätön huumorin lähde. Black Books, The IT Crowd, Silicon Valley, Cheers, Brooklyn Nine-Nine, 30 Rock ja Scrubs ovat vain muutamia esimerkkejä sarjoista, jotka ovat repineet huumoria työyhteisöistä. Itseäni eniten puhutelleet työpaikkakomediat ovat aina olleet The Officen jenkkiversio sekä Parks and Recreation.

Nyt suosikkisarjojeni taustalla vaikuttanut tuottaja-käsikirjoittaja Greg Daniels on luonut uuden työpaikkakomedian, jonka pääosassa nähdään jenkki-Officesta tuttu Steve Carell. Sarja kantaa nimeä Space Force ja se ilmestyy Netflixiin perjantaina 29. toukokuuta.

Kuten niin monet muutkin työpaikkakomediat, myös Danielsin sarjat löytävät huumoria erilaisten persoonien pakotetusta yhteiselosta.

Väkinäiset hymyt, pidätetty vihanpito ja myötähäpeää tihkuvat tilanteet ovat sekä Officen että Parks and Recreationin tavaramerkkejä. Amerikkalainen ulkokultaisuus ja kulissien ylläpito törmäytetään passiivis-aggressiivisen hampaiden kiristelyn kanssa oivaltavasti.

Officen hahmot jopa rikkovat ajoittain neljännen seinän ja katsovat suoraan kameraan, kuin kysyen: ”näettekö mitä joudun täällä sietämään?”

Space Force tuo nämä tutut teemat uudenlaiseen ympäristöön. Sarja kertoo nimittäin USA:n armeijan avaruusjoukoista. Trailereiden perusteella vaikuttaisi siltä, että myös Space Force repii huumoria hahmojen ylläpitämistä kulisseista. Tällä kertaa potutusta ja stressiä verhotaan militaristisen käytöskoodin alle. Asetelma vaikuttaa herkulliselta.

Pidän peukkuja pystyssä, että Daniels jatkaa aiempien sarjojensa voittokulkua.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös