fbpx

Cool 3D World – laimentamatonta outoutta

Mikä? YouTube-kanava Cool 3D World
Miten nopee? 1-3 minuuttia per video

Kuumeisia painajaisunia muistuttavat animaatiot ovat vastalääkettä turvalliselle valtavirtaviihteelle.

Riskien minimointi on tämän päivän valtavirtaviihteessä kaiken A ja O. Elokuvista ja tv-sarjoista järjestetään tuotantoprosessien aikana lukuisia testinäytöksiä, joilla pyritään etukäteen varmistamaan, että elokuvan kohderyhmä tulee nauttimaan lopputuloksesta.

Ohjaajat saattavat joutua typistämään visioitaan, mikäli ne osoittautuvat liian erikoisiksi kuluttajien makuun. Tuttuuden uskotaan suojaavan isoimmilta flopeilta ja rahallisilta menetyksiltä.

Onneksi ruohonjuuritasolta löytyy yhä tervettä vastapainoa suurtuotantojen riskittömyydelle. YouTuben kaltaiset avoimet alustat toimivat suurelta osin kaupallisuuden ehdoilla, mutta joukosta löytyy myös kokeilevaa sisältöä, joka pyrkii ravistelemaan ja tökkimään katsojia.

Yksi tällaista sisältöä tuottava kanava on Cool 3D World.

Harmittoman kuuloisen nimen taakse kätkeytyy body horroria, psykedeliaa ja puhdasta mitähelvetismiä yhdistelevä taiteilijakaksikko, jonka videot ovat luotaantyöntäviä ja vaivaannuttavia, mutta korkealaatuisen animointinsa vuoksi myös hypnoottisen koukuttavia. Harvoin näkee näin ammattimaisesti tuotettua outoutta.

Groteski lihallisuus, nyrjähtänyt vessahuumori ja äkkijyrkät tunnelmanvaihdokset ovat Cool 3D Worldin kovinta ydintä. Kuvasto poukkoilee eteenpäin ideasta toiseen houreisten mielleyhtymien tapaan. Eri videoilla toistuvista kuvateemoista hahmottuu kuitenkin hämärä logiikka, jota on vaikea pukea sanoiksi. Se on vain koettava.

Riko monotonia ja tee matka Cool 3D Worldin omituiseen universumiin.

Lisää videoita Cool 3D Worldin YouTube-kanavalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös