fbpx

Art Zoom on paras kokemani etämuseopalvelu

Mikä? Videosarja Art Zoom
Miten nopee? 3-4 min per video

Googlen tarjoama videosarja vie katsojan aivan maalausten kanvaksen pinnalle.

Koronaviruspandemia on pakottanut museot ympäri maailman sulkemaan ovensa ja tarjoamaan palveluitaan verkossa. Kuvagallerioita, 360-kuvia ja virtuaalikierroksia markkinoidaan nyt enemmän kuin koskaan.

Vaihtoehtoja riittää, mutta iso osa tarjonnasta koostuu staattisista kuvagallerioista tai Google Street View -tyyppisistä virtuaalikierroksista museoiden tiloissa. Usein teokset jäävät etäisiksi ja kokemus vaisuksi. Oikeaa museokokemusta on yllättävän vaikea korvata virtuaalisella.

Yksi kiinnostavimmista yrityksistä on Googlen tarjoama Art Zoom -videosarja. Art Zoom -videot vievät katsojan aivan maalausten kanvaspintaan, jopa lähemmäs kuin oikealla museokäynnillä olisi mahdollista. Pensselinvedot ja maaliroiskeet erottuvat niin, että kaltaiseni maallikkokin saa jonkinlaisen käsityksen teoksen syntyprosessista.

Alle viiden minuutin mittaisilla videoilla taidemaailman merkkiteoksia esittelevät muun muassa Pulp-yhtyeen nokkamies Jarvis Cocker, popmuusikko Girl In Red sekä laulaja-lauluntekijä Maggie Rogers. Selostuksissa avataan maalausten ja taiteilijoiden taustoja sekä pohdiskellaan teoksiin sisältyviä merkityksiä.

Tiesitkö esimerkiksi, että Vincent Van Goghin Tähtikirkas yö kuvaa näkymää mielisairaalan ikkunasta? Tai että Edvard Munchin Huudon ihmishahmo ei välttämättä itse huuda kuvassa, vaan kuulee huudon?

Van Goghin Tähtikirkas yö Maggie Rogersin esittelemänä.
Monet’n Saint Lazare Jarvis Cockerin esittelemänä.
Edvard Munchin Huuto Girl In Redin esittelemänä.

Lisää Art Zoom -videoita YouTubessa Google Arts & Culture -kanavalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös