fbpx

A Short Hike – peli, joka tuntuu hermolomalta

Mikä? PC-peli A Short Hike
Miten nopee? 1-4 tuntia.

Voiko tietokonepelin pelaaminen olla yhtä rentouttavaa kuin oikea luontoretki? A Short Hike ei jää kauas.

A Short Hike tuli elämääni juuri oikealla hetkellä. Koronaepidemiaan liittyvä eristäytyminen, vauvavuoden unenpuute ja etätyöhön totuttelu olivat imeneet minusta mehut varsin tehokkaasti. Suloisen näköinen patikointipeli tuntui siinä tilanteessa sopivalta ajanvietteeltä – ja sitä se todella oli.

Pelin konsepti on hämäävän yksinkertainen. Pelaaja ohjaa Hawk Peakin luonnonpuistossa lomailevaa lintuhahmoa ja tutustuu pelin laajaan avoimeen maailmaan omassa tahdissa. Pelin ainoa varsinainen tavoite on kiivetä puiston korkeimmalle huipulle puhelinkuuluvuuden perässä ja soittaa puhelu kotiin äidille.

Hawk Peakin puistoa on ilo tutkia.

Osa A Short Hiken viehätyksestä on juuri siinä, että peli ei missään vaiheessa hoputa pelaajaa eteenpäin. Pelin seesteisestä tunnelmasta voi nauttia kaikessa rauhassa. Hawk Peakin puiston jokainen kolkka on täynnä mielenkiintoisia hahmoja, jotka tarjoavat erilaisia sivutehtäviä ja muuta puuhasteltavaa. Maailman tutkiminen on aidosti kiinnostavaa.

Erityismaininnan ansaitsee pelin lentomekaniikka, joka jo yksin tekee A Short Hikesta kokemisen arvoisen pelin. Kun ensimmäisen kerran lähdin liitoon kallionkielekkeeltä ja pelimaailman todellinen koko ja avoimuus kävivät selväksi, olin täysin myyty. Tuohon hetkeen kiteytyvä vapauden ja tilan tuntu on A Short Hiken rentouttavan tunnelman salaisuus.

Lentäminen on A Short Hiken parasta antia.

Hawk Peakin puisto tarjoaa tekemistä yhdestä neljään tuntiin, riippuen siitä, miten perusteellisesti puistosta löytyvät alueet ja sivutehtävät haluaa koluta läpi. Muutaman tunnin kokonaismitan ansiosta pelin viehätys ei ehdi haihtua missään vaiheessa. Lopputekstien rullatessa jäin kaipaamaan lisää.

Luulenpa, että teen uuden lomamatkan Hawk Peakin puistoon, kun seuraavan kerran olen hermoloman tarpeessa.

A Short Hike on saatavilla PC:lle Steamin, Epic Gamesin ja GOG:n kautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös